Научете немски в Берлин

Най-добрите Методи и Училища

Ако наскоро сте се преместили в Германия, сигурно сте осъзнали, че почти всички говорят английски. Готино! Но сигурно също сте осъзнали, че почти всяка обява за работа гласи ‘добри умения по немски са изискани’. Не толкова готино.

Добър съвет към новодошлите е: започнете да учите немски в Берлин от самото начало. Ще трябва да знаете поне основен немски (B1/B2), за да кандидатствате за повечето работи. Вярно е, че има много международни стартиращи фирми, но е факт, че повечето от местната икономика е базирана върху малки бизнеси, които изискват умения по немски (и английски). Дори да си търсите почасова, ниско платена работа, в повечето случаи ще Ви трябва добър немски. Във всеки случай, знаейки немски е голям плюс и също ще Ви помогне да опознаете ‘истинската Германия’ и културата и.

1) Научете немски във Volkshochschule

Когато попитате за курсове по немски в Германия, първият отговор в 90% от случаите би бил… Volkshochschule (университетът на хората). Volkshochschule е обществена институция и е спонсорирана от държавата. Поради тази причина е най-евтиният начин да се научи немски в Берлин.

Плюс: евтин
Минус: Класовете са с много хора (около 20 на клас)
Цена:  ниска
Къде: навсякъде в Германия

Страница:  https://www.berlin.de/vhs/

2) Гьоте Институт: Ефикасният начин да учите немски

То е едно от най-популярните училища в Германия. Имат курсове, които са предназначени за всички нива, от начинаещи до напреднали. Освен това организират настаняване за периода на престоя Ви при поискване.

Плюсове: международно признат, вие учите немски ефективно
Недостатъци: Класове със много хора (около 20 клас)
Цена: 294 евро / 100 учебни часа
Къде: цяла Германия

Искате да учите немски онлайн? Гьоте представя онлайн учител – с Ваш личен  преподавател!

3) Използвайте Babbel – Учете немски онлайн

Babbel е приложение, което се финансира от Европейската комисия. Приложението Ви води през изучаването на немски език на всички нива. Никога не съм срещала човек, който не е фен. Приложението е особено полезно за тези, които не разполагат с много време. Можете просто да учите по няколко минути всеки ден – когато сте в автобуса, на работа или в леглото.

4) Babylon училище: алтернативата

Бихте ли искали да научате немски език в алтернативна и стимулираща среда? Babylonia е мястото за вас. Основани през 1980 г. в тогавашната фабрика в Берлин Кройцберг.

Плюсове: изучаване на немски език в нетипична среда
Недостатъци: Дълъг списък на чакащите (аз резервирах три месеца предварително)
Цена: 180 евро на модул
Къде: Кройцберг -Berlin

Линк:  http://www.babylonia.de

5) Немската Академия: Добре разположено училище

Те предлагат квалифицирани немски преподаватели, имат клон в Александерплац, имат класове от 5 – 10 души. Това е интимна атмосфера – идеална за изучаване на немски език в Берлин.

Плюс: добре разположен в центъра на града
Недостатъци: дълъг списък с чакащи
Цена: 205 евро на модул
Къде: Берлин, Хамбург, Мюнхен

Линк:  http://www.deutschakademie.de/berlin/

6) Transmitter: Очарователното училище

Transmitter е едно малко училище в Нойкьолн, управлявано от двама високо квалифицирани преподаватели. Можете да научите немски език в малки групови уроци, както и на вечерни социални срещи.

Плюс: Уютна атмосфера и добре подготвени учители
Недостатъци: област Нойкьолн, не в близост до центъра на града
Цена: 175 евро на модул
Къде: Нойкьолн, Berlin

7) Sprachatelier: Социалното училище

Sprachenatelier е основано през 2003 г. като училище и салон, като институт, където езиковото обучение се засилва от културни събития. Това е чудесен начин да научите немски език в Берлин през неговата култура!

Плюс: Няколко социални дейности
Цена: 340 евро / 4 седмици
Къде: Берлин

Линк: http://www.sprachenatelier-berlin.de/

8) Deutsch Fur Dich: различен начин да научите език

Това е независим проект, който събира хора, използвайки формула на “открити уроци”. Занятията са отворени за всеки, който иска да учи немски в Берлин. Хората обикновено се срещат на публично място, като бар, кръчма и организират своите заседания чрез Facebook.

Плюс: евтини
Недостатъци: веднъж седмично
Цена: безплатно, по желание дарение на урок
Къде: Берлин

9) Научете немски безплатно: Езикова Обмяна

10) Езиков Тандем

Можете да търсите за тандем събитие на Meetup.com, Scrabbin или Facebook групи и т.н. Там не винаги могат да се намерят най-добрите учители, но това е безплатно! Това е евтин начин да се учи немски в Берлин!

Плюс: безплатно
Недостатъци: не е професионален учител
Цена: безплатно!
Къде: Обикновено се срещат в кафенета в Берлин

Страница: Facebook Tandem Group Berlin

Накрая…

… каквото и да е предпочитанието Ви за изучаване, научавайки немски в Берлин ще разшири съзнанието Ви и живота Ви.

Viel Glück!

Искате да добавите нещо? Стараем се да поддържаме тази статия в крак с времето, но ако забележите нещо неясно или неточно, моля свържете се с нас.

© 2016 Copyright, Expat Services UG (haftungsbeschränkt). Всички права запазени. Expat Services UG (haftungsbeschränkt) не носи отговорност за коректността, достоверността, уместността, точността и пълнотата на публикуваната информация.